Quantcast
Channel: Akademikliniken®
Viewing all 664 articles
Browse latest View live

Kombinationsbehandling – Detta kan du uppnå

$
0
0

Denna vecka har vi ett erbjudande då vi erbjuder 25% rabatt på kombinationsbehandlingar. Men vad är en kombinationsbehandling och vad kan man uppnå med en?

Jessica 32 år, besökte oss för att få hjälp med några problem som hon själv upplevt under ganska lång tid. Det gällde djupa rynkor i pannan, en liten knöl på näsan och även hakan som hon upplevde som för liten.

Dr Jonas Röjdmark gav hennes ansikte mer harmoniska proportioner med hjälp av fillers och muskelavslappnande medel i kombination. En kombinationsbehandling.

Han jämnade ut den lilla knölen på näsan, byggde upp hennes något ”flyende” haka och reducerade rynkorna i pannan.

Jessicas resultat är naturligt och fint – ett ansikte och en profil i bättre balans med en piggare uppsyn.

Vad säger ni? Läs mer om Jessicas behandling och om resultatet uppfyllde hennes förväntningar >

Denna vecka erbjuder vi 25% rabatt på kombinationsbehandlingar. Är du intresserad av en behandling kan du boka tid här direkt >

jessica3 jessica2 jessica1

The post Kombinationsbehandling – Detta kan du uppnå appeared first on Akademikliniken.


Stina blev av med sina solskador

$
0
0

”Stina” 56 år gammal, hade mycket solskador när hon kom in till oss på Akademikliniken. Hon kände sig ung i sinnet men upplevde att fläckarna i ansiktet gav henne ett åldrat utseende, de fick henne att känna sig gammal helt enkelt.

Vår hudterapeut Patricia behandlade hela Stinas ansiktet med Gentle Lase för att reducera solskadorna. Sedan gick hon även över en del kärl kring näsan och kinderna med VBeam.
– Igår tog vi det som var kvar och hennes lycka var obeskrivlig! Hela hon bara sken ren lycka!

Läs mer om solskador och pigmentering

Läs mer om kärl i ansiktet

Efterbilderna är tagna efter en behandling med Gentle Lase och V Beam.
solskador_gentlelase1 solskador_gentlelase2
solskador_gentlelase3

The post Stina blev av med sina solskador appeared first on Akademikliniken.

Vi önskar er en riktigt God Jul!

Gott Nytt År och tack till alla som har följt oss under 2014. Vi ser fram emot det nya året tillsammans med er!

”Ytligheter – en liten podd om skönhet”. Snart i dina hörlurar!

$
0
0

Den 10/3 är det premiär för podcasten ”Ytligheter” som vi på Akademikliniken står bakom. För dig som gillar skönhet med allt vad det innebär – att prata om det, läsa om det och även höra andra diskutera det.

Här hittar du en liten teaser: https://itunes.apple.com/se/podcast/ytligheter/id969934243…

Höll ögonen (och öronen) öppna här på Facebook och på vår hemsida så du inte missar premiäravsnittet ”Skönhet och ingrepp” med vår plastikkirurg Ulf Samuelson.

Avsnitt 2 kommer att handla om Hud & Behandlingar, nr 3 har temat Grönt är skönt?. I nr 4 pratar Sofi Fahrman om att ”jobba med utseendet”. Och sista avsnittet blir Stora Bröstavsnittet med Per Hedén.

The post ”Ytligheter – en liten podd om skönhet”. Snart i dina hörlurar! appeared first on Akademikliniken.

3 frågor och svar om bukplastik

$
0
0

Copyright 2014 Paul Lindqvist
Vi pratar med plastikkirurg Dr. Mats von Wachenfeldt som berättar om de 3 vanligaste frågorna kring en bukplastik:

- Vad är en bukplastik och finns det olika typer av bukplastik?
En av de vanligaste orsakerna till att patienter söker sig till oss är bukrelaterade problem. Det kan vara efter en graviditet eller efter övervikt där man har fettdepåer eller lös överskottshud som man vill ta bort. Då behöver man genomgå en bukplastik för att ta bort överskottshuden.

Det finns olika varianter av bukplastik. Med en sk. modifierad bukplastik tar man enbart bort hud nedanför naveln och sträcker ut skinnet. Vid en full bukplastik skär man ut naveln och syr även ihop de raka magmusklerna om de har delat sig, för att få ett plattare intryck. Vid båda dessa ingrepp utför vi också en fettsugning. Om man i samband med sin bukplastik även avlägsnar överskottshud och fett på ryggen kallas det en cirkumferent bukplastik.

- Hur går det till på en konsultation?
Vid konsultationen går vi igenom patientens historik, tidigare sjukdomar, tidigare operationer, graviditeter och eventuell rökning. Sedan ställer vi oss framför spegeln och tittar tillsammans på området som patienten upplever som ett problem och hen får då beskriva sina tankar och önskemål.
Ibland kan det vara så att det räcker med en fettsugning om hudens kvalitet är god, då behöver man inte alltid avläsgna skinnet. Inför operationen behöver kirurgen även ta hänsyn till eventuella ärr efter  tex kejsarsnitt, galloperation, blindtarm osv.

- Hur lång tid tar en operation och vad händer sen?
Beroende på omfattningen av kirurgin så kan operationen ta allt från 45 minuter till 3-4 timmar. Den utförs alltid under narkos och efter avslutad operation ligger patienten på uppvakningsavdelningen där hen kontrolleras med syresättning, ekg osv. under ansvaret av en intensivvårdssjuksköterska. Efter det får man komma tillbaka till vårdavdelningen där man stannar 1-2 dygn beroende på operationens omfattning.

Vill du läsa mer om bukplastik? Här kan du läsa mer om ingreppet >

The post 3 frågor och svar om bukplastik appeared first on Akademikliniken.

Plastikkirurg Dr. Riikka Veltheim berättar om kvinnlig intimkirurgi

$
0
0

Dr. Riikka Veltheim är en av de plastikkirurger som utför kvinnlig intimkirurgi hos Akademikliniken. Hon träffar många kvinnor varje år som söker sig till oss för att få hjälp med både estetiska och fysiska problem. Vi mötte henne i korridoren förra veckan och hon undrade om vi inte kunde lyfta fram ämnet ytterligare då det är många som inte känner till att det faktiskt finns hjälp att få.

print_riikka_veltheim_liten

- Hur går en konsultation till när man besöker oss?
Under konsultationen går vi genom patientens problematik och hur hon själv upplever situationen. Är det enbart ett estetisk besvär eller något som också ger fysiska problem? Oftast är de estetiska besvären även fysiska.

Många känner sig lite stressade och även generade i början när vi träffas. Då brukar jag förklara att patienten är långt ifrån ensam med sina problem och att vi på Akademikliniken utför intimkirurgi regelbundet och rutinmässigt.

Vi speglar området tillsammans och patienten får då berätta vad det är hon upplever som ett problem, rent estetiskt eller fysiskt. Jag berättar vilka möjligheter och begränsningar som finns med kirurgi. Om det gäller muskelsvaghet i slidan eller annan inre skada så gör jag en vanlig gynekologisk undersökning där jag kan bedöma muskulaturen och omfattningen av skadan. Därefter pratar vi om operationen i sig, vilka möjligheter som finns, komplikationer och risker. Andra viktiga delar vi går igenom är vilka begränsningar som finns, läkningstiden och vilka fysiska begränsningar som finns under läkningstiden. Jag visar även före- och efterbilder av andra kvinnor i samma situation.

- Vilka är de vanligaste problemen som kvinnor söker hjälp för?
Till att börja med finns det många kvinnor därute som inte ens vet att det finns hjälp att få. Tyvärr får många kvinnor med skadad slidmuskulatur än idag höra vid kontroller att detta är normalt och att det inte är någonting man åtgärdar utan att man ska träna muskeln själv med knipövningar. Är slidmuskeln tillräckligt uttöjd eller helt skadad går inte skadan att reparera med muskelträning. Man kan jämföra det med ett gummiband som har slitits ut och inte drar ihop sig ordentligt.

Kvinnor som har fött barn vaginellt får alltid någon grads töjning i sin muskulatur i slidan. Hur mycket slidan töjs är beroende på utgångsläge, ålder, hur många vaginella förlossningar, hur förlossningen har varit, har den varit mycket snabb och kraftig, hur stor bebisen varit etc. Oftast ökar skadan i takt med hur många barn man föder.

Vissa kvinnor som har fått mycket töjning av slidmuskulaturen tappar sin sexlust. Dessa är oftast kvinnor i sin bästa ålder - normalt mellan 30-45 år. De kan få problem med att hålla tätt och har problem med urinläckage vid fysisk aktivitet. Om urinblåsan inte längre har slidmuskulaturens stöd hänger den neråt och ger tryck. Genomgår man en försnävningsplastik sys denna skadade muskel ihop och de flesta patienter återfår sin vanliga sexuella funktion och känner sig "hela" igen. Det går inte garantera att urinläckaget avtar men oftast hjälper detta då stödet återskapas. Det är aldrig försent att gå genom denna operation. Tyvärr är informationen bristfällig för kvinnor som föder barn som ofta känner sig ensamma och till och med dumma då de har fått höra att allt detta ska vara normalt.

I vissa fall gör man både försnävninsplastik och en inre blygläppsplastik samtidigt. Försnävningsplastik är en betydligt större operation än en inre blygdläppsplastik vilket gör att man måste planera detta rätt så att man kan få läka i fred och inte har för bråttom tillbaka till arbetet. Vid inre blygdläppsplastik räcker det ofta att man är hemma från arbetet 2-5 dagar men vid försnävningsplastik behöver man sjukskrivas, beroende på arbetet - i 2-4 veckor normalt.

- Du nämner blygdläppsplastik, varför genomgår man en sån och är det enbart estetiskt?
De inre blygläpparna kan ge både estetiska och fysiska besvär. De flesta har dock även fysiska besvär när inre blygläppen sticker ut/hänger utanför den yttre. Det gör att den inre blygdläppens sköra och tunna slemhinneliknande vävnad skavs mot trosan och byxan och ger klämningsbesvär och skavning. Detta kan medföra att kvinnan måste välja en viss typ av lösare byxform och större storlek. Man kan ha svårt att cykla och träna. Detta kan ge besvär vid sex då inre blygdläppen sätter sig fel och man är tvungen att koncentrera sig i att placera dessa långa blygdläppar i rätt riktning. Många tänker på detta dagligen. Vissa tycker att det är svårt att söka sig till ett offentligt badhus då de inte vill duscha och visa sig nakna framför andra som kan titta. I vissa fall kan volymen av de inre blygdläpparna vara så stor att man upplever att det blir svårt att ha en tight träningsbyxa alternativt bikini då det kan upplevas som en "snoppliknande" svullnad. Viktigt att tänka på är att de inre blygläpparna har en viktig funktion också då den ger en stängningsmekanism mot slidöppningen och gör att slidöppningen behåller sin behövda fuktighet. Därför är det viktigt att man inte förkortar blygdläpparna för mycket.

Efter operation när de inre blygläpparna förkortas kommer den yttre blygläppen som har tjockare hud mot byxan och trosan istället vilket gör att man inte längre har samma besvär. Dom flesta är mycket nöjda efter denna typ av kirurgi. Jag hör ofta att det enda de ångrar är att de inte gjorde detta tidigare. Idag är många unga kvinnor pålästa och får denna information via nätet vilket gör att de tenderar söka tidigare.

Vi får en del frågor huruvida en inre blygläppsplastik kan påverka kvinnans sexlust och känsla negativt. Vid en inre blygläppsplastik förkortar man överskottshud av inre blygläppen, oftast har inte de inre blygdläpparna mycket känsel alls i normala fall heller. Den sexuella känseln sitter inte i detta området utan mycket djupare inne bakom den sk klitoriskappan där klitoris finns. Detta området påverkas inte vid denna typ av kirurgi.

- Vad ska man tänka på?
Som jag nämnde tidigare är det tyvärr många kvinnor som lider i tystnad utan att de känner till att det finns hjälp att få. Sök vidare om du inte får hjälp hos den första läkaren som du möter, de flesta kan få hjälp. Viktigt är också att man söker sig till en klinik och en kirurg som utför denna typ av kirurgi regelbundet och har stor erfarenhet inom området.

Plastikkirurg Dr. Riikka Veltheim

The post Plastikkirurg Dr. Riikka Veltheim berättar om kvinnlig intimkirurgi appeared first on Akademikliniken.

Konsultation på en lördag?

$
0
0

Vi vet att det ibland kan vara svårt att få tiden att räcka till, särskilt på vardagarna.
För dig i Malmö ser vi nu till att du ska kunna träffa vår plastikkirurg Dr Ulf Garpered på en lördag. Dr Garpered kommer att kunna ta emot dig för konsultation en lördag i månaden och tiderna går åt snabbt vill vi lova.

Nästa bokningsbara lördag i Malmö är den 28/3 och det finns ett fåtal konsultationstider kvar. Boka antingen via vår webbokning eller ring oss på: 040-26 30 00 så hjälper vi dig att hitta en passande tid.

The post Konsultation på en lördag? appeared first on Akademikliniken.


Premiär för vår podd – Ytligheter

$
0
0

PodcastPostFb1

Vad är naturlig skönhet, är botox farligt, hur är det att jobba med skönhet i fokus varje dag, vilket ansvar har läkare när det kommer till att säga stopp? ”Ytligheter” är en podd om skönhet där Tove Norström träffar allt från hudterapeuter, plastikkirurger till skönhetsprofiler. Tillsammans fångar de upp frågor, tankar, värderingar och vänder ut och in på temat skönhet.

I dagens samhälle får ytan mer uppmärksamhet än någonsin och möjligheterna att förändra eller förbättra sitt yttre är oändliga; tatueringar, träning, piercing och dieter, men även mer avancerade behandlingar som laser, injektioner och ytterst på skalan – plastikkirurgi.

Att må bra inombords hänger ofta ihop med att vara tillfreds med sitt yttre. Och det yttre har stor betydelse för vår identitet och hur vi uppfattas av omvärlden, vare sig vi vill det eller inte.

Vi på Akademikliniken vet av erfarenhet att det finns ett stort intresse av att prata skönhet, utseende och även en stor efterfrågan på information. Vi är stolta över att kunna presentera en skönhetspodd som både är lättsam och seriös.


Ytligheter består av fem avsnitt:

Avsnitt 1: Skönhet & Ingrepp
Gäst: Ulf Samuelson, plastikkirurg, Akademikliniken

Avsnitt 2: Hud & Behandlingar
Gäster: Patricia Almqvist & Stina Auer, hudterapeut och sjuksköterska, Akademikliniken

Avsnitt 3: Grönt är skönt?
Gäst: Mitte Blomqvist, skönhetsbloggare

Avsnitt 4: Att jobba med utseende
Gäst: Sofi Fahrman, journalist och moderedaktör

Avsnitt 5: Stora bröstavsnittet
Gäst: Per Hedén, grundare och plastikkirurg, Akademikliniken

The post Premiär för vår podd – Ytligheter appeared first on Akademikliniken.

Dr Gabriella Sellman berättar om sitt yrke som plastikkirurg

$
0
0

Hur kommer det sig att du blev plastikkirurg?

När jag som ung läkare började arbeta, arbetade jag först på en öron-näsa-halsklinik och därefter på en hudklinik. På båda klinikerna hade vi ett samarbete med den plastikkirurgiska kliniken och jag blev mycket intresserad av verksamheten där. Jag sökte mig till den plastikkirurgiska kliniken på en gång och därefter har jag hela tiden arbetat med plastikkirurgi. Jag arbetade först inom landstinget och jag har sedan arbetat som privat plastikkirurg sedan 1998. Jag arbetar både med rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi.

 

print_gabriella_sellman_b

Vad är det bästa med ditt yrke som plastikkirurg?
Det är att jag hjälper patienten med något som är besvärande, antingen det gäller återskapande eller estetiska operationer, och att jag ofta samtidigt kan ge patienten ett förbättrat självförtroende. Ibland är det viktigt att kunna lägga saker som besvärar en, medicinskt eller utseendemässigt, bakom sig och på så sätt kunna gå vidare med sitt vanliga liv. Jag tycker det känns bra att kunna hjälpa till med det.

Det finns många som tycker och tänker om plastikkirurgi, som till exempel att alla som opererar sig ser opererade ut. Hur förklarar du för folk som har den uppfattningen att det inte är så?
Den bästa kirurgin är den som inte syns men som ändå märks. Stor del av den plastikkirurgi som görs är sådan som du inte ser genom att titta på personen, det kan vara så att du bara uppfattar personen som att något är förändrat- något du inte kan “sätta fingret på” helt enkelt, kanske att personen bara ser extra pigg ut.

Vad är vanliga frågor som kvinnor har inför en bröstförstoring och vad ger du för svar på de vanligaste frågorna?

Jag kan välja ut tre av de vanligaste frågorna:

1. Kan man leva som vanligt efter en bröstförstoring?
Ja absolut, du kan leva helt som vanligt efter en bröstförstoring. Det du måste avvakta är att operationsområdet är helt läkt innan du t ex kan träna som vanligt igen.

2. Hur vet jag vilken storlek jag ska ha på implantaten?
Det hjälps vi åt att komma fram till. Det är viktigt att du känner dig bekväm med dina bröst och att de implantat du väljer passar just din kropp.

3. Är det farligt?
Nej det är inte farligt. Det är en operation jag har rekommenderat många av mina väninnor när de ställt frågor till mig om bröstförstoring. Men självklart är det viktigt att alltid göra en bedömning av för- och nackdelar med en operation. Det finns alltid risker när man genomgår en operation oavsett vilken operation det gäller, såsom till exempel blödning eller sårinfektion.

Vill du läsa mer om Dr Gabriella Sellman kan du göra det här >

Boka en tid för konsultation hos Dr Gabriella Sellman >

 

 

The post Dr Gabriella Sellman berättar om sitt yrke som plastikkirurg appeared first on Akademikliniken.

Podcast ”Ytligheter”– Avsnitt 2: Hud och behandlingar

$
0
0

 

PodcastPostFb2
Idag pratas det hud och behandlingar med Patricia Almqvist, hudterapeut och Stina Auer, injektionssköterska. Vår programledare Tove Norström ställer som alla frågor du vill veta. Påverkar allt vattendrickande verkligen huden? Och kan man förebygga rynkor? Svaren på detta och ett och annat
skönhetstips hittar du i dagens avsnitt av ”Ytligheter”.

Lyssna på senaste avsnittet här >
Lyssna direkt via iTunes, sök på Ytligheter och börja prenumerera för att inte missa något avsnitt!

The post Podcast ”Ytligheter” – Avsnitt 2: Hud och behandlingar appeared first on Akademikliniken.

Jimmy, 41 år har testat fillers med Restylane

$
0
0

JAG TROR ATT FLER MÄN ÄN VAD MÅNGA TROR FÅR BEHANDLING. DE PRATAR BARA INTE OM DET

”- Även om jag jobbar som skådespelare var motiven för att genomgå behandlingen inte yrkesrelaterade. Och även om jag är singel gjorde jag det inte för att förbättra mina chanser att träffa någon. Jag gjorde det för min egen skull. Det var ett personligt beslut. Jag började se äldre ut och rynkorna började ta över, särskilt på morgnarna när jag tittade mig i spegeln. Jag ville se lite mer energisk ut, lite yngre.

Jag gjorde en sökning på nätet. Jag hade hört talas om Restylane. Jag visste att många hade använt det tidigare och det gjorde att jag kände mig säker. Jag trodde faktiskt att det skulle vara mer smärtsamt än det var. Jag kände knappt någonting.

Jag är en enkel man. Jag har inga drömmar om att förändra världen. Jag är som lyckligast när de runt omkring mig är lyckliga och mår bra. Jag bryr mig mer om mina barn är någonting annat i livet. Jag försöker vara med dem så mycket som möjligt.

Jag tror inte att det är ovanligt för män att genomgå estetiska behandlingar, jag tror bara inte att de pratar om det på samma sätt som kvinnor gör. Jag berättade för mina barn om behandlingen. Min son verkade inte bry sig. Min dotter sa att hon inte kunde se någon större skillnad.

Ingen annan ser hur du ser på dig själv. Fast jag tror att andra märker att jag ser mindre trött ut. Människor frågar om jag har varit utomlands eller om jag har börjat med en hälsosammare livsstil. Jag ser dock skillnaden. Jag vet att jag ser annorlunda ut. De flesta rynkorna som tidigare besvärade mig är nu nästan helt borta.

Och även om jag inte gjorde detta på grund av yrkesmässiga skäl har det gett resultat. Jag har fått lite bättre självförtroende. Det känns bättre när jag tittar på mig själv i spegeln på morgonen och det bär jag med mig hela dagen.”

 

Jimmy 41 år, skådespelare.

B&A_Jimmy_Before_logo B&A_Jimmy_After_logo

The post Jimmy, 41 år har testat fillers med Restylane appeared first on Akademikliniken.

Podcast ”Ytligheter”– Avsnitt 3: Grönt är skönt?

$
0
0

PodcastPostFb3
Programledare Tove Norström träffar Mitte Blomquist som driver en blogg om grön skönhetsvård. Är ekologiska produkter alltid lika med bra? Kan man förespråka gröna produkter men ändå gilla botox? Detta och mycket mer avhandlas i ett rykande färskt avsnitt av podden ”Ytligheter”.

The post Podcast ”Ytligheter” – Avsnitt 3: Grönt är skönt? appeared first on Akademikliniken.

Rektus diastas – när man drabbas av bestående vidgning mellan de raka magmusklerna som inte går att träna bort.

$
0
0

”- I februari 2012 åkte jag till akuten med svåra magsmärtor, det visade sig vara tarmvred och jag akutopererades. De öppnade mig från blygdbenen, snett förbi naveln och en bit ovanför den. Ärret läkte och magen förvandlades till en mage med delade magmuskler, en mage utan navel likt en osymmetrisk, tvådelad murkla. Jag tränade 3-5 dagar i veckan och var rätt nöjd med min kropp i övrigt. Det var bara magen som fick mig att må direkt dåligt. Som om inte det var nog så fick jag ett ärrbråck vid naveln, vilket resulterade i en mage som stod rakt ut, som om jag var gravid i 7:e månaden.

Läs hela Johannas historia och plastikkirurg Dr Peter Emanuelssons kommentarer om rektus diastas:
http://www.ak.se/sv/om-oss/patientberattelser/

bukplastik1_2

The post Rektus diastas – när man drabbas av bestående vidgning mellan de raka magmusklerna som inte går att träna bort. appeared first on Akademikliniken.

Vi vill gärna att ni träffar vår plastikkirurg Dr Håkan Hallberg som är vår nyaste kirurg i Göteborg

$
0
0

Vi hade Dr Hallberg mycket berätta kort om sin bakgrund och vad hans mål är när han träffar en patient.

Berätta lite om dig själv Dr Håkan Hallberg.

- Jag började min utbildning till läkare 1982. Efter grundutbildning och allmäntjänstgöring gick jag specialistutbildning inom allmän kirurgi. Under denna tid vaknade mitt intresse för plastikkirurgi och 1998 började jag på plastikkirurgen Sahlgrenska sjukhuset och varit kvar där sedan dess med undantag då jag arbetade på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

web_hakan_hallberg

Har du specialiserat dig inom plastikkirurgin?

Jag har under många år specialiserat mig på olika former av bröstrekonstruktioner samt övrig bröstkirurgi och är ansvarig för bröstrekonstruktioner på plastikkirurgen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Jag har opererat många patienter efter viktnedgång med de olika typer av operationer som är aktuella vilket skiljer sig lite från 'vanliga bukplastiker etc'. Förutom detta utför jag allmänt förekommande plastikkirurgi.

Vad har du för mål när du träffar en patient?

Mitt mål i mötet med en patient är att försöka vara tydlig med vilka förutsättningar och risker som finns för att uppnå ett visst resultat efter din operation Jag tycker att det är mycket viktigt att bygga upp ett ömsesidigt förtroende, där patienten har rimliga förväntningar.

Vi tackar Dr Håkan Hallberg för att han presenterade sig här i vår blogg

The post Vi vill gärna att ni träffar vår plastikkirurg Dr Håkan Hallberg som är vår nyaste kirurg i Göteborg appeared first on Akademikliniken.


Podcast ”Ytligheter”– Avsnitt 4: Att jobba med skönhet

Bröstlyft och implantat i kombination

$
0
0

Akademiklinikens Dr Mats von Wachenfeldt ger oss information om vad ett bröstlyft/bröstförminskning innebär och använder man implantat eller kroppseget fett?

Först och främst vill jag berätta om vad skillnaden är mellan en bröstförminskning och ett bröstlyft då det är många som har funderingar kring detta.
Skillnaden är att vid ett bröstlyft avlägsnas i princip endast hud, medan man vid en bröstförminskning även avlägsnar delar av bröstkörteln.
Kvinnor som önskar göra en bröstförminskning upplever ofta värk i axlar och rygg eller att brösten är i vägen vid träning. Ett bröstlyft har mer med bröstets utseende att göra. Ett bröstlyft kan även kombineras med bröstförstoring om man önskar större bröstvolym.
Båda ingreppen liknar varandra och går ut på att lyfta och forma brösten.

Copyright 2014 Paul Lindqvist

brostforminskning_lyft-13-1
brostforminskning_lyft-13-2

Vad efterfrågar patienterna för resultat?
Många patienter vill att brösten ska bli ungdomliga igen, man vill återskapa något som man tidigare har haft, kanske har man gått igenom en eller flera graviditeter eller en viktminskning. Det de flesta patienter är rörande överens om är att man vill åstadkomma ett naturligt resultat.

Använder man implantat vid ett bröstlyft?
Vanligast är att man kombinerar ett bröstlyft med ett implantat för att skapa ett så naturligt resultat som möjligt. Men man kan också använda sig utav kroppseget fett. Ibland kan vi kombinera två ingrepp om en patient gör en bukplastik samtidigt som ett bröstlyft kan vi använda oss av det kroppsegna fettet istället för implantat om patienten så önskar. Allt detta går vi igenom vid en konsultation för att skapa det resultat som patienten önskar. Vi tar också hänsyn till om det är möjligt att använda sig av kroppseget fett eller om ett implantat blir bäst för resultatet.

Hur kommer ärren att se ut efter en bröstförminskning/bröstlyft?
Man lägger vanligen ett snitt som ser ut som ett upp och nervänt ”T”, som går runt bröstvårtan och ner på den undre delen av bröstet samt utmed hudvecket under bröstet.

Läs mer om Dr Mats von Wachenfelt >
Läs mer om bröstförminskning/lyft >
Boka tid för en konsultation >

 

 

 

The post Bröstlyft och implantat i kombination appeared first on Akademikliniken.

Podcast ”Ytligheter”– Avsnitt 5: Stora bröstavsnittet

$
0
0

PodcastPostFb5

Dagens avsnitt av ”Ytligheter” gästas av Per Hedén, plastikkirurg med specialistkompetens inom bröst. Vår programledare Tove Norström ställer alla frågor du undrar, högt såväl som lågt, om det laddade ämnet bröst. Är bröstkirurgi för alla? Kan man amma med implantat? Detta och mycket, mycket mer får du svar på så missa inte att lyssna.

Lyssna direkt via iTunes eller här på vår hemsida: http://www.ak.se/sv/podd/

The post Podcast ”Ytligheter” – Avsnitt 5: Stora bröstavsnittet appeared first on Akademikliniken.

Vi välkomnar Dr Angelica Hagelberg, ny plastikkirurg i Stockholm

$
0
0

Angelica Hagelberg
Vårt senaste tillskott, plastikkirurg Dr Angelica Hagelberg på Akademikliniken i Stockholm, är nu bokningsbar.
Dr Hagelberg studerade medicin vid Karoliska Institutet i Stockholm och erhöll sin specialistexamen inom plastikkirurgi vid Universitetssjukhuset i Linköping där hon framförallt ägnat sig åt mikrokirurgi och bröstrekonstruktion.

Sin utbildning inom estetisk plastikkirurgi har Dr Hagelberg fått hos oss på Akademikliniken.

Dr Hagelberg deltar årligen i kurser och konferenser inom såväl estetisk som rekonstruktiv plastikkirurgi. Hon har även under senare år åkt med organisationen IOM och opererat patienter i Kosovo.

Du kan boka tid hos Dr Hagelberg direkt via webben eller ring oss på 08-614 54 00.

The post Vi välkomnar Dr Angelica Hagelberg, ny plastikkirurg i Stockholm appeared first on Akademikliniken.

2 snabba frågor till Dr. Jonas Lundberg som är en av våra skickliga plastikkirurger i Göteborg

$
0
0

Jonas_lundberg_liten-  Har du någon inriktning inom plastikkirurgi och vad är det i så fall?

Jag har ända sedan början av min plastikkirurgiska bana haft en inriktning på bröstkirurgi vid sidan av övrig plastikkirurgi. Jag har även utbildat flertalet plastikkirurger i plastikkirugisk bröstkirurgi genom åren, vilket innefattar förstoring, lyft, förminskning m.m.

- Enkelt förklarat för oss ”ickeläkare” – hur får man ett bra resultat vid en bröstförstoring?

Det finns många steg inför en bröstförstoring för att kunna skapa ett så optimalt slutresultat som möjligt. Ett anpassat implantatval efter individuella vävnadsförhållanden, form på brösten, bröstets läge på bröstkorgen och formen på bröstkorgen är några av de viktigaste delarna man utgår ifrån. Och självklart patientens eget val som dock får styras efter de förutsättningar som patienten har.
Jag arbetar både med runda och anatomiska implantat och lägger implantaten antingen över eller under bröstmuskeln, ibland även delvis bakom muskeln, som är en form av anpassning av operationstekninken till bröst som är lite mer hängande.
Ärren läggs i de allra flesta fall i bröstvecket och orsaken till detta är viktig: ärret döljs fint vecket, jag har full insyn under operation och kan göra färdigt den exakt anpassade implantathålen och dessutom lossa bröstmuskeln mot bröstbenet. Det sista är mycket viktigt för att få ett bra resultat med fin form på de undre delarna av bröstet, vilket inte görs då ärret läggs i t.ex. armhålan av vissa kirurger.

The post 2 snabba frågor till Dr. Jonas Lundberg som är en av våra skickliga plastikkirurger i Göteborg appeared first on Akademikliniken.

Viewing all 664 articles
Browse latest View live