Quantcast
Channel: Akademikliniken®
Viewing all 664 articles
Browse latest View live

Hur ser kroppen ut efter en graviditet?

$
0
0
Hur kroppen förändras efter en eller flera graviditeter kan man inte förutspå. Men den återgår inte alltid till sin ursprungsform igen, även om man lever ett aktivt och hälsosamt liv.
Detta är en 35- åring kvinna som besökte Dr Riikka Veltheim med kraftigt uttöjd bukmuskulatur och även ett navelbråck som hon önskade få hjälp med. Efter att ha fött 3 barn och återgått till sin ursprungsvikt följde inte magen med i processen. Efter operationen säger hon själv:
”Jag är mycket glad och nöjd med resultatet. Pratar öppet med mina väninnor om ingreppet. Jag är överlycklig att jag gjorde det och känner mig hel i min kropp igen.”
bukplastik2 bukplastik3 bukplastik bukplastik4

The post Hur ser kroppen ut efter en graviditet? appeared first on Akademikliniken.


Hur mycket påverkar tunga ögonlock utseendet?

$
0
0

En av de vanligaste operationerna bland medelålders patienter är ögonlocksplastik. Ibland genomförs ögonlocksoperationer även på yngre patienter, som vill åtgärda ett trött och svullet utseende som kan bero på arvsanlag. Med tiden förlorar huden sin elasticitet och det resulterar också i att det fett som omger ögat buktar ut, vilket ger ett mer svullet intryck.

Christine besökte vår plastikkirurg Dr Riikka Veltheim för att hon störde sig på ögonlocksområdet och upplevde att det partiet kändes tungt. Under konsultationen förklarade Christine att hon inte ville göra en omfattande operation såsom ett ansiktslyft. Dr Veltheim förklarade att ett pannlyft i kombination med ögonlocksplastiken skulle vara att föredra, men att enbart en övre ögonlocksplastik skulle åtgärda en stor del av det som upplevde som störande. Hon tog då beslutet att göra en övre ögonlocksplastik och det blev ett väldigt fint och naturligt resultat. På återbesöket berättade hon för Riikka att hon var väldigt nöjd att hon genomgått operationen, blicken är nu mycket klarare och öppnare.

Läs mer om ögonlocksplastik >

ansikte2 ogonlocksplastik ansikte3  ansikte6  ansikte1

The post Hur mycket påverkar tunga ögonlock utseendet? appeared first on Akademikliniken.

Bröstlyft & Bröstförminskning – Rikke May berättar del 1

$
0
0

Den danska modeprofilen Rikke May har nyligen gjort ett kombinerat bröstlyft / bröstförminskning hos Akademikliniken i Malmö. Hon kommer att dela med sig av sin historia i sin blogg bl a och vi vill ge er som kanske går i samma tankar som Rikke möjlighet att ta del av hennes erfarenhet av denna operation.

Du kan antingen följa henne direkt på hennes blogg som du hittar här Blogg Rikke May, men hon skriver på danska av naturliga skäl, så därför kommer vi att hjälpa till med översättning här i vår blogg :-) . Här kommer första inlägget som hon skrev precis före operationen:

”……. Anledningen till att jag är tillbaka i Danmark från Singapore är att jag faktiskt imorgon kl. 07.15 skall åka över bron till Malmö och besöka Akademikliniken och deras skickliga kirurg Flemming. Flemming och jag har varit i kontakt under hösten kring något som jag gärna ville ha hans bedömning av.

När jag blev en pre-teen och vår herre gav mig bröst så gav han mig ett par ganska stora. Populärt hos killarna från klass 5A, och ända upp i de äldre tonåren så beundrades de av de flesta män som jag stötte på i min bekantskapskrets ; ).

När jag blev gravid med Bella så gick jag faktiskt inte upp så mycket i vikt – mellan 8-9 kilo – men jag är fortfarande övertygad av att minst 7 av dem lade sig på brösten för de blev extremt stora. När graviditeterna var avklarade så tog tyngdkraften vid – och ja, då blev brösten inte lika roliga att titta på som i deras ”ungdom”. Jag har levt med dem så i flera år så som de har blivit och jag har försökt förlika mig med dem. Men det har inte gått bra, och jag har inte fått riktigt ro i kroppen.

Jag tycker att ordspråket If it is broken – Fix it är bra. Jag är själv inte särskilt förtjust i stora bröst så jag kommer inte att sakna dem. Till M’s förtvivlan (säkert). Jag ska inte göra någon förstoring, ingen ”poof” effekt. Jag ska ”bara” göra ett bröstlyft. Ett bröstlyft så att de kommer tillbaka till det läge de hade tidigare, och ev. lite mindre i storlek än vad jag hade innan. Flemming sa snällt ”Du har fina bröst Rikke, de har bara blivit lite långa”. Haha. Kan inte annat än hålla med.

Operationen sker som sagt i Malmö imorgon där jag ska skrivas in kl. 07.15. Sedan hoppas jag att Mr Flemming kan ge mig fina bröst som passar till mig, så att jag kan få ro med kroppen och mitt utseende – om man inte trivs i sitt eget hus, hur ska man då få andra att trivas med det ; )

Jag har gjort behandlingar hos Akademikliniken flera gånger förut så för mig är det den bästa lösningen och jag känner mig trygg och i säkra händer. För operationer som denna så är ju tryggheten det viktigaste. Jag skulle aldrig låta någon operera mina bröst om jag inte kände mig 100% säker. Det kan ju inte göras ogjort. Det måste lyckas första gången. Så jag hoppas på 7.9.13. Riktigt mycket faktiskt ; ) Jag kommer att berätta mer här på bloggen, glöm inte att du också kan se mer på Instagram @rikkemay och Snapchat RikkeMay – det kommer inte att komma några boobies bilder, så det är ingen idé att hoppas på det killar ; )”

about-me-contact0

The post Bröstlyft & Bröstförminskning – Rikke May berättar del 1 appeared first on Akademikliniken.

Lär känna…. plastikkirurg Angelica Hagelberg

$
0
0

I en serie inlägg kommer vi under året som kommer att presentera våra medarbetare här på Akademikliniken. Det är många olika typer av yrkeskategorier som är verksamma hos oss och här kommer du bland annat att möta plastikkirurger, sjuksköterskor, narkosläkare, hudterapeuter från alla våra kliniker och kanske lära känna dem lite närmare.

Först ut är vår plastikkirurg Angelica Hagelberg som är verksam på kliniken på Storängsbotten i Stockholm.

1. Berätta lite om dig själv och din bakgrund
Jag kommer från Stockholm och är uppvuxen i Ålsten tillsammans med min syster. Min pappa var läkare och han fick mig tidigt intresserad av människokroppen och läkaryrket. Redan när jag var liten fick jag en LP-skiva med hjärtljud av honom och han lärde mig hur man snabbt kunde skapa en defibrillator (hjärtstartare) av en hårtork eller locktång. Som tur är har jag aldrig behövt använda mig av den kunskapen.

2. Hur kom det sig att du blev läkare och sedan valde just plastikkirurgi som din specialisering?

När jag gick i åttan på högstadiet hjälpte min pappa mig att ordna en praoplats på käkkirurgen på Sabbatsbergs sjukhus och där fick jag en riktig aha-upplevelse. Jag blev fascinerad av det kirurgiska yrket, allt ifrån den sterila operationssalen, doften av desinficering och teamarbetet kring en operation, och hur spännande det är att operera i levande vävnad. Att få arbeta med kirurgi och främst plastikkirurgi som är en skapande form av kirurgi är det roligaste jag kan tänka mig.

Plastikkirurgi är för mig den ultimata kirurgiska specialiteten pga sin stora bredd. Den omfattar allt från rekonstruktiv kirurgi som t ex medfödda missbildningar till estetisk kirurgi.  Och det är spännande att operera på olika delar av kroppen och alla ålderskategorier – varje individ och operation är unik. Plastikkirurgi innebär alltid tekniska utmaningar och det blir aldrig rutin. Det som också motiverar mig är att det ständigt bedrivs mycket forskning inom det här området vilket hela tiden driver utveckling av operationstekniker och material framåt. Det gör att man ständigt utvecklas inom det här yrket.

3. Om du skulle rekommendera något som du tycker om, vad som helst, vad skulle det vara?

Jag tycker mycket om att röra på mig på fritiden, gärna tillsammans med min 7-åriga dotter. Vi spelar tennis, åker skidor och simmar – det kan jag varmt rekommendera.

Jag tycker också om att läsa och den senaste boken jag läste var Lean In av Sheryl Sandberg – en intressant bok om kvinnligt ledarskap och om att våga ta plats som jag kan rekommendera till alla yngre som är på väg ut i arbetslivet, både kvinnor och män.

angelica_hagelberg_profilbild1

The post Lär känna…. plastikkirurg Angelica Hagelberg appeared first on Akademikliniken.

Bröstlyft och Bröstförminskning – Rikke May berättar del 2

$
0
0

Som vi tidigare berättat följer vi den danska modeprofilen Rikke May som gjort ett bröstlyft/bröstförminskning på Akademikliniken i Malmö Del 1.

Här kommer del 2, dels med länk till hennes egen blogg Blogg Rikke May, och nedan en översättning till svenska:

Här kommer en snabb hälsning från soffan på Stay (hotellet, reds anmärkning). Jag är hemma från Malmö nu och känner mig överraskande bra. Jag har inte ont och går faktiskt omkring som om inget har hänt. Om det inte var för bandaget så skulle man inte kunna ana att jag har gjort en operation.

Jag är så glad och lättad. Min kirurg Flemming var toppen. Oftast gör man ett omvänt T i samband med ett bröstlyft. Men han såg till att bara göra ett snitt runt om själva bröstvårtan och ett snitt nedåt själva bröstet (lollipop-snitt kallar jag det), så mina ärr kommer inte att bli så tydliga och det blir lättare att läka när jag inte har snittet under bröstet. Och så är det inte så ömt heller.

Sen blir man ju lite trött på sig själv – rullas in för bedövning och möter där en ung snygg anestesiläkare som skall bedöva mig. Och då börjar jag fundera på om jag har rakat armhålorna när den snygge mannen ber en sträcka upp armarna…Ååååh. Blev lite sur på mig själv..Typiskt alltså.

Jag är optimistisk och så glad för att jag äntligen gjorde operationen. Det var nästan så att jag vände på klacken och åkte hem när jag kom fram till kliniken, för jag fick panik (helt normalt), mest för att M sagt att han inte tycker att jag behöver operationen, han är så nöjd med min byst (sött). Men nu gör jag det ju inte för hans skull eller någon annans skull, utan för min egen. Men jag kände ändå att jag ”svek” honom och var rädd för att göra honom besviken. Men när jag vaknade upp och tittade ned och såg mina bröst. Så blev jag glad och nöjd ;).

Jag lovar att hålla er uppdaterade om förloppen. Och det märks att det faktiskt er flera som funderar på att göra samma sak. Jag kan bara säga att jag är glad att jag gjorde det och om ni har frågor är det bara att höra av sig (via the insider.dk bloggen, reds anmärkning)

IMG_90132

The post Bröstlyft och Bröstförminskning – Rikke May berättar del 2 appeared first on Akademikliniken.

Bröstförstoring – betydelsen av en noggrann analys för ett lyckat resultat

$
0
0

Många olika faktorer spelar roll vid val av implantat. Här berättar Akademiklinikens Per Hedén, docent och specialist i plastikkirurgi, mer ingående om detta:

Många patienter har ett välformat bröst, men önskar en proportionerlig förstoring och i dessa fall kan ibland ett implantatval utan större analys fungera bra. Till och med kan ingreppet göras utan en ordentlig preoperativ markering av förhållandena och resultatet kan många gånger ändå bli ganska lyckosamt.

Som illustration till att förhållandena kan vara betydligt värre och mer komplexa skall jag här i detta inlägg visa exempel på en patient som har mycket svåra biologiska förutsättningar. Då är risken för ett dåligt resultat stort, om man inte väljer ut ett implantat efter en noggrann analys.

 pers_blogg5

 pers_blogg4

Jag tror alla kan hålla med om att det ser normalt ut i balans och proportion. Detta är efter operationen och det förefaller ju inte särskilt komplext att åstadkomma detta.

Längst ner har jag dock illustrerat hur patienten såg ut innan ingrepp och när ni då ser henne från sidan kan man konstatera att hon har en ordentlig deformering av sin bröstkorg med en påtaglig buktighet i övre delen. För att analysera det mest lämpliga implantatet för denna patient måste man dels tänka på hur brett implantatet skall vara i förhållande till bröstkorgen. Bröstkorgsbredden är alltså avgörande för den slutgiltiga volymen på implantatet.

Många patienter har en förutfattad mening om vilken implantatvolym som passar just dem. Man kan räkan ut att om en patient med en bröstkorgsbredd framtill på 27 cm har en implantatvolym på 200 ml som ser balanserad och proportionell ut för hennes kropp skulle hon för att kunna se exakt likadan ut om hennes bröstkorgsbredd framtill var 33 cm behöva mer än den dubbla implantatvolymen om det rörde sig om samma implantatform och typ. Dessa förhållanden är det många patienter som inte förstår.

När vi i den aktuella patientens situation har valt en passande implantatbredd, är nästa fråga höjden. Använder man runda implantat är givetvis höjd och bredd (=implantatets fotavtryck) likadana men runda implantat har också mycket mer volym i övre polen. På denna patient, med en deformerad bröstkorg, skulle ett runt implantat ge ett katastrofalt resultat eftersom det skulle tillföra volym där patienten redan har en buktande bröstkorg. Alltså behövs ett anatomiskt implantat. Anatomiska droppformade implantat finns också i olika höjder, både korta, medelhöga och höga implantat. I denna patients fall finns det en speciell anledning att välja ett medelhögt implantat eftersom detta då i samband med inplanteringen i kroppen kan roteras lite utåt och få mer fyllnad i den yttre delen. Det ger betydligt bättre förutsättningar för en bra form när man har denna typ av ”fågelbröst”, i form av mer buktighet av bröstkorgens mitt.

När det slutligen gäller utsticket av implantatet (projektionen) kan denna varieras och vara platt, moderat, full eller extraprojicerande. Även om denna patient inte vill ha mer än proportionella bröst måste man ta hänsyn till att hon har en mycket buktig bröstkorg och därför har vi valt ett extraprojicerande implantat. Genom att veta att bredden är 11,5 cm, formen anatomiskt och utsticket extrautstickande kan man indirekt komma fram till att hos denna patient passar en implantatvolym på 290 ml.

Nedan kan du se resultatet av denna beräkning och analys framifrån och från sidan och förhoppningsvis får du mer förstå betydelsen av noggrann analys för att åstadkomma ett naturligt resultat. Hade man här valt ett implantat utan denna noggranna analys, är risken mycket stor att det hade blivit ett katastrofalt resultat som skulle behöva en omoperation eller ge väsentliga komplikationer.

Jag hoppas att du har haft glädje av att förstå lite mer om komplexiteten när det gäller bröstförstoringar. Jag kommer att återkomma mer med blogginlägg relaterat till bröst och andra estetiska åtgärder.

 pers_blogg2

 pers_blogg1

 pers_blogg3

 Pers_blogg

The post Bröstförstoring – betydelsen av en noggrann analys för ett lyckat resultat appeared first on Akademikliniken.

Lär känna… Dr Jesper Bergdahl

$
0
0

2273847_1200_675
1. Berätta lite kort om din bakgrund

Jag är född i Dalarna, Falun närmare bestämt men växte upp i Luleå. Mina studier tog mig sedan till Umeå – jag var redan tidigt intresserad av biologi och hade en önskan om att få arbeta med människor. Det gjorde att läkaryrket kändes ganska självklart för mig och jag började min kirurgbana inom ortopedi och barnkirurgi.
Men jag har faktiskt också studerat konst, filosofi och psykologi i USA, något jag tycker att jag fått mycket nytta av i mitt arbete med estetiskt plastikkirurgi.

2. Varför valde du att specialisera dig inom just plastikkirurgi?

Kirurgi väckte mitt intresse redan i början av mina läkarstudier, det kändes som om jag ”hittade hem” när jag gick kirurgikursen. Plastikkirurgin intresserar mig specifikt eftersom man som plastikkirurg ägnar mycket tid åt själva operationerna, och man jobbar dessutom med hela kroppen och med många olika typer av patienter. Dessutom tycker jag om kombinationen mellan estetik och funktion, att resultatet inte bara skall var funktionellt utan också estetiskt tilltalande.

3. Skulle du vilja rekommendera något?

Då vill jag ge ett restips. Åk till Florida och gör en biltur från Miami och ut till Key West. Stanna på de olika öarna i Florida Keys på vägen och upplev den fantastiska naturen och miljön. Kör elbil så gör du minsta möjliga skada på naturen också!

The post Lär känna… Dr Jesper Bergdahl appeared first on Akademikliniken.

Indragna bröstvårtor

$
0
0
Orsaken till indragna bröstvårtor beror i korthet på att de bindvävsstråk som finns mellan körtelgångarna i bröstet är för strama och korta.
 
Med indragna bröstvårtor är det ofta svårt att amma eftersom barnet inte har själva vårtknoppen att suga på, andra problem kan vara eksem eller ansamling av smuts i den grop som bildas. Men ibland stör man sig enbart rent estetiskt.
 
 
Se före- och efterbilder på en patient som genomgått operationen nedannipple1 nipple2 nipple3

The post Indragna bröstvårtor appeared first on Akademikliniken.


Konsultation hos våra hudterapeuter

$
0
0

Just nu erbjuder vi kostnadsfri konsultation med våra hudterapeuter på Akademikliniken i Stockholm och i Göteborg.

På Akademiklinikens walk-in-clinics arbetar bland annat våra specialistutbildade hudterapeuter med lång erfarenhet av avancerade estetiska hudbehandlingar.

Deras breda kompetens, som omfattar allt från lättare peelingbehandlingar till avancerade laser- och ljusbehandlingar, gör att de kan hjälpa dig med en individuellt utformad behandlingsplan baserad på vilka problem du vill behandla och den bästa tillgängliga metoden för att få synbara resultat. Exempel på problem som de kan hjälpa till med är:

– pigmentfläckar
– synliga blodkärl i ansiktet
– acneärr och andra typer av ärr
– vissa former av acne
– glåmig och trött hud
– hudföryngring (rynkor/linjer, slapp hud)
– borttagning av generande hårväxt
etc

Hudterapeuterna på Akademikliniken samarbetar också med våra hudläkare och plastikkirurger vilket gör att de kan hänvisa vidare de problem som kan kräva diagnos och behandling av läkare.

Varje behandling hos oss inleds med en personlig konsultation där du och din hudterapeut går igenom vilka problem och önskemål du har och vilka alternativ till lösningar som finns. En del problem kan lösas med en enstaka behandling, medan andra kräver en serie behandlingar för att ge bästa möjliga och långvariga resultat.  I samband med behandlingen får du också råd om hur du kan optimera resultatet av behandlingen genom att fortsätta hemma med lämpliga hudvårdsprodukter.

Erbjudandet om kostnadsfri konsultation gäller fr o m 20/1 t o m 29/2  2016 och konsultationen skall både bokas in och äga rum under den här perioden. Det gäller på samtliga kliniker i Stockholm och vid vår Walk-in-Clinic i Göteborg.

Bokar tid gör du enklast här: Tidsbokning .

Här hittar du våra kliniker i Stockholm och Göteborg: Våra kliniker.

Madeleine

The post Konsultation hos våra hudterapeuter appeared first on Akademikliniken.

Ådernät på ben – hur behandlar man det?

$
0
0

Just nu erbjuder vi borttagning av ytliga ådernät på benen till 25% rabatt. Läs mer här Stockholm och här Göteborg.

Ådernät är spindelliknande utvidgade blodkärl i hudens yttersta lager. Det är vanligast förekommande på benen, men kan också finnas i ansiktet. Så här berättar vår injektionssjuksköterska Lena om ådernät:

Många tar miste på ådernät och åderbråck. Ådernät är tunna framträdande kärlbristningar, ytliga blå/lila som sitter ytligt i huden. Det är så vanligt att nästan 90% av alla kvinnor drabbas. Vanligtvis beror det på ärftlighet, hormoner och det förvärras oftast under graviditet, om man sitter mycket stilla eller står mycket och av bakomliggande åderbråck.

Ytliga ådernät kan framträda på benen redan i unga år. Viktigt att tänka på är att ådernät inte ger upphov till smärta, utan enbart är ett kosmetiskt problem.

Det mest effektiva och välbeprövade sättet att behandla ådernät på är med en injektionsbehandling som får kärlen att klibba ihop, sk. sklerosering. På Akademikliniken använder vi oss av läkemedel som heter Lidokainhydroklorid Glycerol eller Aethoxysklerol och behandlingen utförs av en specialistsjuksköterska.

Bra att veta är att kärlen först blir lite mer framträdande efter behandlingen och att blåmärken kan förekomma i det behandlade området. Viss klåda kan uppstå som klingar av efter några timmar, därefter kommer ådernäten successivt att blekna inom några veckor. Det kan behövas 2-3 behandlingar innan man uppnår ett tillfredsställande resultat och behandlingarna sker med ca 3-4 veckors mellanrum.

Undvik att träna första dygnet och bastubad under första veckan. Det är också viktigt att inte sola området för att undvika pigmentering. Därför är den bästa tiden att påbörja behandling nu på vintern som så att man hinner bli klar till sommaren. På vintern kan man dessutom använda kompressions/stödstrumpor under behandlingsperioden utan att det blir för varmt.

Behandlingen är tillgänglig på alla kliniker i Stockholm och på vår Walk-in-Clinic i Göteborg. Du hittar oss här Våra kliniker

Bild_1221063

SONY DSC

The post Ådernät på ben – hur behandlar man det? appeared first on Akademikliniken.

Kan man lita på en bild?

$
0
0

Möjligheterna att förändra, förbättra och överdriva bilder är numera obegränsade och tyvärr alltför vanligt förekommande idag. Vågar man lita på att en bild visar sanningen?

Ofta förekommer också bilder av behandlingar som gått till överdrift och med resultat som inte på ett rättvist sätt återspeglar vilka möjligheter som finns med skönhetsbehandlingar som t ex fillers.

Våren 2015 lanserade Galderma och Restylane kampanjen Proof In Real Life med Sharon Stone som talesperson, där målsättningen var att på ett helt nytt sätt, utan de traditionella före- och efterbilderna, visa upp vilka naturligt fina resultat man kan få med fillersbehandling. För att kunna illustrera detta tog man hjälp av 10 par enäggstvillingar – en som behandlades med Restylane och en som inte behandlades alls. Några av dessa tvillingar har vi visat här på vår hemsida tidigare.

Nu har turen kommit till Sverige. Tillsammans har Akademikliniken och Restylane gjort en svensk tolkning av kampanjen med hjälp av 3 par enäggstvillingar - Åke och Peo, Carin och Anna samt Kristina och Anna. En solig höstdag i oktober träffade de alla Akademiklinikens plastikkirurg docent Per Hedén på Storängsbotten i Stockholm för konsultation och behandling.

Följ med oss framöver - vi kommer att presentera de tre tvillingparen lite närmare tillsammans med fina bilder.

The post Kan man lita på en bild? appeared first on Akademikliniken.

Lär känna….plastikkirurg Paolo Montemurro

$
0
0

Berätta lite kort om din bakgrund

– Jag är italienare och kommer från Varese, en stad som ligger norr om Milano. Där tillbringade jag hela min studietid och blev först läkare, sedan specialist inom plastikkirurgi. Min far var också läkare, kardiolog. Ända sedan jag var barn har jag tyckt att medicinen var fascinerande och att jag ville bli läkare för att följa i min fars fotsteg. Jag kom till Sverige och Stockholm 2007 efter att ha avslutat mina studier. Målet var att tillbringa en period utomlands vid en privat klinik för att förbättra min kompetens som plastikkirurg. Åtta år senare är jag fortfarande kvar och jag trivs mycket bra i Sverige, för tillfället har jag ingen planer på att flytta tillbaka till Italien.

Varför valde du att specialisera dig inom just plastikkirurgi?

– Under min studietid blev jag mer och mer fascinerad av kirurgi och jag har alltid tyckt att plastikkirurgi var det specialitet som passande mig mest. Det som är fantastiskt med plastikkirurgi är möjligheten att vara båda läkare och artist samtidigt. Jag känner mig lycklig och stolt över att kunna hjälpa mina patienter att känna sig mer bekväma och glada.

Skulle du vilja rekommendera något?

– Min största passion är musiken som har alltid har varit en mycket viktig del av mitt liv. När jag var student arbetade jag som dj på en radiostation och under många år spelade jag gitarr i ett band. Jag älskar att gå och se konserter och när jag opererar brukar jag alltid ha musik i bakgrunden som hjälper mig att fokusera.
Som italienare har jag såklart också en stor passion för fotboll. Jag gillar både att spela och titta på det på TV.

Inför_Operation_Bröst_2

The post Lär känna….plastikkirurg Paolo Montemurro appeared first on Akademikliniken.

TV-serien Plastikkirurgerna

$
0
0

Följ oss på Akademikliniken och våra patienter i TV-serien Plastikkirurgerna på TV4 Play Premium.

 Avsnitt 1 – säsong 2

Jannice, 30 år, har drabbats av ansiktsförlamningar som har lett till att hennes ansikte är osymmetriskt.

Jenny, 34 år, har fött fem barn och genomgått två magsäcksoperationer som hjälpte henne att gå ner 70 kilo i vikt. Hon har nu en mängd överflödig hud.

Marie, 35 år, lider av den kroniska hudsjukdomen sklerodermi som successivt bryter ner hennes kropp och ansikte.

img3.tv4cdn.se

The post TV-serien Plastikkirurgerna appeared first on Akademikliniken.

Bröstlyft Del 3 – Q&A med Rikke May

$
0
0

Här kommer tredje delen av berättelsen om den danska modeprofilen Rikke Mays bröstlyft som hon gjorde i slutet av förra året på Akademikliniken i Malmö.

Den här gången Frågor och Svar:

En del människor tycker att plastikkirurgi är fel – vad tänker du om det?
– Det har jag stor respekt för. Det viktigaste är att vi har respekt för varandras beslut. Det finns absolut folk som enligt mig har gått till överdrift när det gäller plastikoperationer. Men egentligen är ju det ”mitt” problem och inte deras.   Det är ju jag som inte kan förstå och respektera deras val, så det är ju något jag behöver jobba på.

Läpparna skulle jag inte vilja behandla, eftersom det nog är den enda delen av mig själv som jag är 100% nöjd med. Men jag tycker att folk ska göra det som de själva vill så länge de inte tappar verklighetsuppfattningen om hur de själva ser ut. Det finns ju inget bra med att man går runt och ser ut som en clown. Det är ju inte därför dessa möjligheter finns. De flesta har något de inte är nöjda med och som bidrar till att de känner sig osäkra. Det gäller även mig och därför har jag beslutat att göra något åt för att förbättra min självkänsla och framstå som mer självsäker. Jag tycker inte att det är fel med lite ”nip tuck” där det behövs.

Har du fått några kommentarer från andra nu när du har berättat om vilken operation du har gjort?
Jag tycker att det är alltför många som lägger tid och kraft på att tycka om något som de faktiskt inte har något att göra med alls. Jag är alltid öppen med det jag har gjort…och det är en del. Jag vet inte om det är för att jag är så öppen som gör att folk generellt inte tycker och tänker så mycket om just mig. Men jag vet att det är många som är ”chockade” (på ett positivt sätt) över att jag valde att berätta öppet om min operation. Men jag har inget att dölja. Jag är lika säker, eller osäker, som vilken kvinna som helst. Jag tror att kvinnor på många sätt  är för hårda mot sig själva och ser något helt annat än det männen ser när de tittar på oss. Jag har faktiskt varit förskonad från negativa kommentarer och har fått många mail från kvinnor som privat gärna vill höra mer om min operation och hur det har gått. Många frågor gäller val av klinik och kirurg. Vem har gjort det och vad kostade det? Men inga negativa kommentarer faktiskt, vilket jag är positivt överraskad av eftersom jag vet att plastikkirurgi kan vara kontroversiellt. Kanske hade det varit annorlunda om jag förstorat mina bröst till oigenkännlighet. Men jag har bara upplevt att folk är nyfikna och glada å mina vägnar.

Har du några goda råd till kvinnor som funderar på ett bröstlyft? 
Gör en massa research och leta information. Ha respekt för att det är en kirurgisk operation och informera dig om vilka risker och problem som kan finnas. Det är inte bara att bli sövt och så är det klart. Det är en stor operation och det är viktigt att du hittar en kirurg som du känner att du kan lita på. En som guidar dig och en som också kan säga nej om dina önskemål är orealistiska eller inte är möjliga baserade på dina egna kroppsliga förutsättningar. Vågar kirurgen säga nej så betyder det att han inte bara tänker på att ta betalt utan också vill försäkra sig om att förutsättningarna är de rätta för ett bra resultat.

Jag hade själv tänkt mig att även fylla ut mina bröst med implantat för det trodde jag att man måste. För hur skulle annars bröstet kunna lyftas och se snyggt ut?. Flemming, min kirurg, kunde lätt ha sålt på mig ett implantat. Men han berättade att för min del var det inte nödvändigt – jag hade en fin fyllig byst som bara hade blivit lite ”längre” än tidigare (Ha ha, älskar honom för den kommentaren)
Men det lugnade mig och ingav förtroende för att han visste vad han gjorde – och att han var skicklig nog att utföra det jag ville uppnå. Han råd til mig var ”var realistisk Rikke”. Och det är nog det råd jag vill dela med mig av till alla andra. Var realistisk i dina mål och förväntningar. För man kan inte ångra en operation. När det väl är gjort finns ingen återvändo.

Så tänk på – det är aldrig ”bara” en operation – det är mycket mer än det. Respekt och personkemi med kirurgen. Att ta ansvar. Ansvar för sitt val och sin kropp – och vara medveten om konsekvenserna. Nu har jag bröst som sitter där de ska, precis som jag önskade och för det är jag skyldig Flemming ett stort tack!

Om du är intresserad av att läsa de tidigare inläggen Rikke har skrivit så hittar du dem här:

Del 1 Rikke May
Del 2 Rikke May

Läs mer om bröstlyft här: Bröstlyft

The post Bröstlyft Del 3 – Q&A med Rikke May appeared first on Akademikliniken.

Lär känna… plastikkirurg Flemming Lauridsen

$
0
0

Dr Flemming Lauridsen är en av våra danska plastikkirurger och är verksam vid både Akademikliniken i Malmö och i Köpenhamn.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i Köpenhamnsområdet som son till två tjänstemän – jag är den förste läkaren i familjen. Jag är gift och tillsammans har min fru och jag 4 barn som gett oss 6 fantastiska barnbarn. Numera arbetar jag som plastikkirurg för Akademikliniken både i Köpenhamn och i Malmö.

Hur kom det sig att du blev läkare och varför valde du att specialisera dig inom plastikkirurgi:
När jag var ung drömde jag om att bli pilot, men det visade sig att jag var alldeles för lång för att kunna satsa på en sådan karriär. 1967 såg jag dr Christiaan Barnard utföra världen första hjärttransplantation på tv, och då visste jag att det var läkare och kirurg jag skulle bli.

För mig är plastikkirurgi det ultimata specialistområdet på grund av sin stora bredd. Det omfattar allt från rekonstruktiv kirurgi, cancerkirurgi, medfödda missbildningar och rent estetisk kirurgi och det är inte begränsat till en specifik kroppsdel typ av ingrepp.  Plastikkirurgi innebär alltid tekniska utmaningar och det blir aldrig någonsin rutin.  Det är också extra motiverande att det hela tiden utvecklas nya och bättre tekniker och material som är till nytta för patienterna.

Skulle du vilja rekommendera något?
För några år sedan återupplivade jag en person i min närmaste umgängeskrets som fått ett hjärtstopp. Det påverkade mig starkt och jag försöker leva enligt devisen ”Försök att fokusera på det positiva i livet och uppskatta varje dag du lever – ta hand om dig själv och kom ihåg att det finns bara en av dig i hela världen.1509_bd152c41

The post Lär känna… plastikkirurg Flemming Lauridsen appeared first on Akademikliniken.


Hudbehandling med Fraxel – hur fungerar det?

$
0
0

Erbjudande: Genomgår du en hudbehandling med fraxel eller motsvarande erbjuder vi dig nu den 4e behandlingen kostnadsfritt.

Fraxel är en behandling som man med hjälp av laser skapar kontrollerade mikroskopiska sår i huden (som inte går att se med blotta ögat) där ny, frisk vävnad snabbt växer in och ersätter den gamla.
fraxel_behandling

Med fraxel kan vi behandla en rad olika problem såsom:

  • Oelastisk hud
  • Finrynkighet
  • Acneärr
  • Solskador
  • Ojämn pigmentering
  • Åldersfläckar på handryggar
  • Kirurgiska ärr

Behandlingen sker punktvis och väldigt precist och den omkringliggande vävnaden lämnas helt opåverkad. Vid varje behandlingstillfälle behandlas ca 20-25% av hudens yta och därför rekommenderas ca 4 behandlingar. Efter det är den större delen av den behandlade huden helt utbytt.

Innan du påbörjar en behandlingsserie behöver du boka in en konsultation hos en hudterapeut för en bedömning.

Se våra priser här>

 

Villkor: Gäller 22/2-9/4. Gäller vid en behandlingsserie om 4 behandlingar som bokats in och påbörjats efter 22/2 och som utförs senast 9/4. Samtliga kliniker i Stockholm.

 

Behandling av pigmentering

fraxel5

Behandling av acneärr

fraxel_arr2

Behandling av acneärr

fraxel_arr3

 

Hudföryngring av handrygg

fraxel_hander

Behandling av pigmentering

fraxel

The post Hudbehandling med Fraxel – hur fungerar det? appeared first on Akademikliniken.

Get uplifted by Akademikliniken – Mia 43 år

$
0
0

Get uplifted by Akademikliniken – Upper face

Mia 43 år, har behandlat 4 områden i ansiktet för att återskapa volym och reducera rynkor och fina linjer.
1. Muskelavslappnande medel för att reducera rynkor i pannan.
2. Muskelavslappnande medel för att reducera argrynkan.
3. Restylane fillers för att behandla mörka ringar och påsar under ögonen.
4. Restylane fillers för att bygga upp volym i kinderna.

Läs mer om fillers här >

Erbjudande just nu, behandla 3 områden och betala för 2 >

Mia Fore Mia efter Mia efter indikationer

The post Get uplifted by Akademikliniken – Mia 43 år appeared first on Akademikliniken.

Get uplifted by Akademikliniken – Björn 42 år

$
0
0

Björn 42 år, har genomgått följande behandligar:

1. Muskelavslappnande medel för att reducera linjer i pannan.
2. Muskelavslappnande medel för att reducera kråksparkar runt ögonen.
3. Restylane fillers för att bygga upp förlorad volym i kinderna.

Björns kommentar efter behandlingen: ”Jag har gjort detta innan så tycket det var kul och pröva igen, jag känner mig yngre, så kommer att göra detta igen”.

Läs mer om fillers här >

Erbjudande just nu, behandla 3 områden och betala för 2 >

Bjorn Fore
Bjorn efter indikationer Bjorn efter

The post Get uplifted by Akademikliniken – Björn 42 år appeared first on Akademikliniken.

Get uplifted by Akademikliniken – Kristina 63 år

$
0
0
Kristina 63 år, har behandlat ögonområdet för att skapa ett piggare utseende och en klarare blick.
1. Muskelavslappnande medel för att reducera argrynkan.
2. Muskelavslappnande medel för att lyfta upp ögonbrynen
3. Muskelavslappnande medel för att reducera kråksparkar.
 
Kristinas kommentarer efter behandlingen: ”Jag har tänkt länge på att jag skulle göra nåt för mig själv. Nu när jag ser mig själv i spegeln och ser mitt pigga, fräscha jag, så blir jag pigg inombords av min spegelbild. Jag kände att jag blev pigg och fräsch, är även tacksam för det positiva och trevliga bemötandet jag fått här på kliniken. Detta skall jag rekommendera till mina väninnor.”
 
Läs mer om fillers här: http://www.ak.se/sv/fillers/restylane/
 
Kristina-fore_ny
EFTER BEHANDLING
Kristina efter indikationer Kristina efter

The post Get uplifted by Akademikliniken – Kristina 63 år appeared first on Akademikliniken.

Get Uplifted by Akademikliniken – Peo 42 år

$
0
0
Peo 42 år, har genomgått behandlingar med fillers och muskelavslappnande medel, med mest fokus kring näsan.
 
Peos kommentar efter behandlingen: ”Jag tycker att det är viktigt att ta hand min kropp, men jag vill också att ansiktet ska hänga med. Första behandlingen gjorde jag egentligen av ”misstag” – jag följde med sin fru på en konsultation och det slutade med att det var jag som fick behandling.
 
1. Fillers vid näsroten och nästippen för att ge ett rakare intryck i profil.
 
2. Även områden kring ögonen behandlades för att ge ett piggare intryck.
 

FÖRE BEHANDLINGEN

PO fore
EFTER BEHANDLINGENPO_indikationerPO efter

The post Get Uplifted by Akademikliniken – Peo 42 år appeared first on Akademikliniken.

Viewing all 664 articles
Browse latest View live